Světová kuchyně #2 – Austrálie

Najít v nejbližším okolí Ostravy restauraci specializující se na námi vybrané kuchyně je nemožné a tak jsme se vydali zkoumat rysy Australské kuchyně do Španělské restaurace, která nás zaujala nabízenými rybami. A stálo to opět za to.

Vzhledem k přímořské poloze Austrálie jsou hlavní složkou jejich kuchyně ryby a mořské plody. Národní jídlo australanů je „Fish and chips“, což při představě smaženého filé a hranolkami může vypadat obyčejně, ale vzhledem k velkému množství ryb a koření, které se dají různě kombinovat, se toto „obyčejné jídlo“ může snadno stát kulinářskou pochoutkou. V našich zeměpisných podmínkách nabídka tak čiroká není, ale i přes to se nám podařilo složit chutné rybí menu v restauraci Espaňa.

Restaurace: Espaňa (web, mapa)
Obsluha: Zkušený a elegantní profík
Ceny: Vzhledem ke kvalitě jsou ceny dost nízké oproti např. restauraci Poseidon v Porubě
Plusové body: Velmi pestrý nápojový a vinný lístek, příjemná obsluha, dobré ceny, interiér restaurace
Minusové body: Jídelní lístek nesedí s online jídelním lístkem
Celkové hodnocení: Kvalita za rozumnou cenu. Doporučuji všem.

A teď již k samotnému menu:

Pozornost podniku: Toast s tvarohovou pomazánkou

 

Předkrm:  Plátky filé z uzeného skotského lososa s koprovým dipem – 120 Kč

Hlavní chod: Pečené filé z mořského vlka na citrónovém pepři, podávané na krémovém rizotu se sušenými rajčátky – 248 Kč

Dezert: Čokoládový Mousse s višní – 49 Kč

Kategorie:

Okomentovat